WHEY PROTEIN.HU - Athletic Xtreme, Syngex, Myofusion, Carnivor, Cuts, Animal Pak, Animal Flex, Brutal Gainer, Superpump Max, Up Your Mass, Whey Protein Fuel, Trac Extreme No,Whey Gold Standard, Mutant Mass, Xtend, Super Vitamin Pak, Biotech USA, BPI Sports, Brutal Nutrition, Dorian Yates Nutrition, DYMATIZE, Gaspari Nutrition, Power Protein, Prolab, Scivation, MHP, Musclemeds, Optimum Nutrition, Twinlab, VPX, Universal Nutrition, Táplálékkiegészítők, Testépítés, Zsírégetés, Tömegnövelő, Protein, Fehérje joomla templates

Bevásárlókosár

[ ... ] Termék
Kassza
A bevásárlókosara jelenleg üres.

100% Whey Protein Professional 5kg

Egységár (5180ft/kg): 25 899 Ft (27 % áfával)

Nagy biológiai értékű tejsavófehérje koncentrátum és izolátum extrákkal

 

:
:
Szállítási határidő: 2-3d.gif
Termekleiras


Hozzáadott tejsavófehérje izolátummal,
emésztő enzimekkel és aminosavakkal.


A 100% Whey Protein Professional egy 100%-ban ultraszűrt tejsavófehérje- koncentrátumból és izolátumból készült fehérje formula, mely tartalmazza az izomépítéshez szükséges összes aminosavat, és emellett hatásosan növeli a szervezetben előforduló legerősebb antioxidáns, a glutation szintjét is. A 100% Whey Protein Professional alapja egy ultra- és mikroszűrési eljárással készített és enzimatikusan tisztított alacsony zsír- és laktóztartalmú fehérje, mely laktoglobulin, laktalbumin, laktoferrin és immunglobulin protein mikrofrakciókat is tartalmazz.

A 100% Whey Protein Professionalt az izmok kitűnően hasznosítják, emészthetősége könnyű és az íze is kiváló! Esszenciális aminosav tartalma kiemelkedő, valamint az anabolikus hatású aminosavak mennyiségét tekintve (elágazó láncú BCAA aminosavak, arginin, glutamin) is kiváló mutatókkal rendelkezik. A 100% Whey Protein Professional glutaminnal is meg lett erősítve, mely az izomszövetben legnagyobb mennyiségben megtalálható aminosav és a sejt-volumenizáló hatás egyik elindítója. Emellett az extra „Anabolikus Aminosav Mátrix” tartalmaz még leucint, amely a legeslegfontosabb, direkt proteinszintézis stimuláló hatással rendelkező BCAA; valamint taurint, ami szintén egy jó inzulinutánzó és sejttérfogat-növelő aminosav. A 100% Whey Protein Professional immunrendszer erősítô hatásának és quadrapeptid tartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító tulajdonsággal is rendelkezik. A tejsavófehérje, különösen a 100% Whey Protein Professional az egyik olyan termék, amit minden sportolónak (sőt átlagembernek) folyamatos szedésre ajánlunk (egy multivitamin és omega-3 zsírok mellett).


A termék aszpartám mentes!


Ízek:

• kókuszos csokoládé, karamell, epres fehércsoki, vaníliás erdei gyümölcs, cappuccino, banán, fahéjas fehércsoki mokka, málnás csokoládé, mézes vanília, fahéjas vanília, mogyorós csokoládé: 30 g, 920 g, 2350 g, 5000 g

• csokis rocky road, csokis mogyorókrém, csokis cookies & cream: 30 g, 920 g


Kiszerelés:

30 grammos egy adagos tasak, 920 g – 30 adag, 2350 g – 78 adag, 5000 g – 166 adag


Használati utasítás: A Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional alkalmazható bármelyik étkezés mellé, hogy megnöveljük annak fehérje tartalmát, vagy speciális körülmények között önmagában (lefekvés előtt, diéta során). 1 adag (1 adagolókanál) 100% Whey Protein Professional Concentrate 250ml vízben, tejben vagy más italban feloldva fogyasztható. Zsírmentes izomtömegtől és táplálkozási igénytől függően naponta 1-3 adag ajánlott.


Allergén információ:

Tej-, szója- és tojásfehérje ill. mogyorót feldolgozó üzemben készült!




100whey Protein


Összetevők: fehérje keverék: tejsavófehérje koncentrátum, tejsavófehérje izolátum, amely tartalmaz laktoglobulint, laktoferrint, laktalbumint és immunglobulin protein frakciókat, „Amino Shuttle2” (dextróz, L-glutamin, taurin), L-leucin, bromelain, papain, édesítőszer: aceszulfám-K, szukralóz, xantán gumi,


továbbá:

banán: természetes és mesterséges aromák (tejszín, banán)

cappuccino: természetes és mesterséges aromák (cappuccino, tejszín), kakaópor (10-12%)

mogyorós csokoládé: természetes és mesterséges aromák (mogyoró, vanília, csokoládé), kakaópor (10-12%)

epres fehércsokoládé: természetes és mesterséges aromák (fehér csokoládé, eper), színezék (céklapor)

fahéjas, mokkás fehércsokoládé: természetes és mesterséges aromák (cappuccino, fehér csokoládé, fahéj, vanília), kakaópor (10-12%)

fahéjas-vanília: természetes és mesterséges aromák (tejszínes vanília, fahéj)

karamell: természetes és mesterséges aromák (tejkaramell, vaníliakrém)

kókuszos csokoládé: természetes és mesterséges aromák (csokoládé, kókusz, vanília), kakaópor (10-12%)

málnás csokoládé: természetes és mesterséges aromák (csokoládé, málna, vaníliakrém), kakaópor (10-12%)

mézes vanília: természetes és mesterséges aromák (vanília, méz)

vanília-erdei gyümölcs: természetes és mesterséges aromák (tejszínes vanília, erdei gyümölcs, málna), színezék (karmozin*, kék)

csokoládés keksz: természetes és mesterséges aromák (keksz és krém), kakaópor (10-12%), csokoládé reszelék

mogyoróvajas csokoládé: természetes és mesterséges aromák (csokoládé, mogyoró), kakaópor (10-12%)

csokoládé rocky road: természetes és mesterséges aromák (csokoládé, rocky road), kakaópor (10-12%)



Háttérinformáció:

Tejsavófehérje rövid Ismertetés

Számtalan tudományos kutatás igazolja, hogy az akítv életvitelt folytatók, a rendszeresen sportolók szervezetének fehérjeigénye megnövekszik. Ennek az igénynek a fedezésére, pótlására ajánlott valamilyen fehérje-kiegészítő szedése. A fehérjeforrások közül a tejsavó (whey protein) messze kiemelkedik számos előnyös tulajdonságával. A tejsavó fehérje nem csak a testépítőknek, de minden sportolónak alapvető fontosságú és kihagyhatatlan kiegészítője.

Miért használjuk

Az izomépítés elképzelhetetlen és lehetetlen a megfelelő fehérjemennyiség bevitele nélkül. A tejsavó összetételét tekintve a legideálisabb izomépítő fehérje. Könnyen emészthető, gyorsan felszívódik, és olyan az aminosav összetétele, ami az izomépítés elősegítése mellett számtalan más előnyt is biztosít. A testépítők mellett azoknak a sportolóknak, akik szeretnék izmaikat az edzések után a lehető legjobb minőségű tápanyaggal ellátni a minél gyorsabb regenerálódás érdekében szintén tejsavó protein ajánlott.

A tejsavó fehérje mint alapanyag, összetevő megtalálható a legkülünfélébb termékekben. A jó minőségű szénhidrátos tömegnövelőktől (10-30% tejsavó), az MRP-ken át (20-50% tejsavó), az ún. designer proteinekig (amikben más - általában lassú felszívódású - fehérjeforrások mellett különféle arányban tejsavó is található). Még a diétás proteinkészítmények, fogyasztószerek is tartalmaznak (növényi fehérjék és rostok mellett) tejsavót.

Hogyan használjuk

Mennyiség: Az első lépés a teljes fehérjebevitel (normál kaja + kiegészítők) meghatározása. Figyelembe kell venni, hogy a rendszeresen sportoló egyének fehérje igénye magasabb az ún. átlagos, inaktív életet élőkénél. A testépítők pedig, akiknek az izmozatuk az sportolók között is átlagon felüli, még ennél is magasabb fehérjeigénnyel rendelkeznek. A fehérjeigény meghatározásakor figyelembe kell venni az elérni kívánt célt is (izomtömeg, testtömeg növelése illetve csökkentése - szálkásítás).

  • Az izomzat növeléséhez (anabolizmus) egészséges férfiak esetében szükséges napi fehérjemennyiség eléri a 2-3 grammot (1-1,5 gramm / font) testsúlykilogrammonként. Ezt a mennyiséget többé-kevésbé egyenlő részekre elosztva kell az egész nap folyamán minden étkezéskor elfogyasztani. Például egy 90 kg testsúlyú, intenzív súlyzós edzéseket folytató testépítő esetében ez 180-270 gramm fehérjét jelent naponta, ami 6 étkezést számolva 30-45 gramm fehérje étkezésenként.
  • Az izomzat megtartásához, vagy nők esetében a férfiakéhoz hasonló növeléséhez 1,5-2 gramm fehérje bevitelére van szükség testsúlykilogrammonként. Például egy 58 kg-os testépítőnő esetében ez 90-115 gramm fehérjé jelent, 6 étkezésre elosztva, ami étkezésenként 15-20 grammnak felel meg.

Megjegyzés: Tudományos kutatások igazolták, hogy nehézatléták, és testépítéssel rendszeresen, heti 4-6 alkalommal foglalkozók esetében a napi fehérjeigény igenis eléri, sőt meghaladja a napi 200-250 grammot, akármit is állít a dietetikus szakma. Igen(!!!!), az ilyen magas fehérje bevitel járHAT(!!!) mellékhatásokkal. Nagyobb megterhelést jelent a veséknek, a teljes kiválasztó-rendszernek, az emésztő-szerveknek, növeli az étel-allergiák kialakulásának esélyét, stb. DE!!! A intenzív és rendszeres edzést kísérő hiányos - azaz nem elegendő fehérjét tartalmazó - táplálkozás ezeknél KÁROSABB mellékhatásokat eredményezhet, mint pl. hiánybetegségek, krónikus malnutrició, az immunrendszer legyengülése. A súlyzós edzésről és a nagyobb izomzat utáni vágyról egyetlen férfit (és egészséges nőt) sem lehet lebeszélni, éppen ezért fontos, hogy aki csinálja, az legalább adja meg a szervezetének a fejlődéshez szükséges tápanyagokat!

Időzítés: A fent leírt módon meghatározott napi fehérjeszükséglet egy részét a "mindennapi" étkezéssel (csirkemell, hal, sovány fehér- és vörös húsok, tojásfehérje, zsírszegény és cukormentes tejtermékek, esetleg növényi fehérjék) kell bevinnünk. Minden olyan esetben, amikor erre 3-4 órnál hosszabb időn át nincs lehetőségünk, célszerű egy fehérjeturmix vagy egy MRP elfogyasztása.

A fehérjebevitel két legfontosabb ideje az edzést követő és a lefekvést megelőző étkezések. Ez az a két időpont, amikor a szervezetet KÖTELEZŐ fehérjével ellátni. Az edzés utáni időpontot a szakirodalomban "anabolikus ablak"-nak is nevezik. Ilyenkor képes a szervezet a legtöbb aminosavat az izmokba eljuttatni, és az izmoknak ilyenkor van ezekre a legnagyobb szükségük, ilyenkor képesek azokat a leghatékonyabban beépíteni. A tejsavó könnyen emészthető és az összes fehérjeforrás közül a leggyorsabban juttat szabad aminosavakat a véráramba. Sajnos ez a hatása az összes fehérjeforrás közül a legrövidebb ideig tart - magyarán a tejsavó egy "gyorsan felszívódó" fehérjeforrás.
A másik időpontnak, a lefekvés előttinek, azért van nagyon fontos szerepe, mert az alvás a szervezetünk leghosszabb "éhezéssel" töltött periódusa. A lefekvés előtti fehérjének lassan felszívódónak kell lennie, olyannak, amely a lehető leghosszabb ideig tudja szabad aminosavakkal ellátni a szervezetet. Ilyen a másik tejfehérje: a kazein. A tejsavó sem rossz lefekvés előttre, de nem az a legideálisabb.

Tanács: Minél intenzívebb (alacsonyabbra szorított kalóriabevitelű) diétát tartunk, annál fontosabbá válik, hogy az a kis mennyiségű tápanyag amit elfogyaszt(hat)unk a lehető legjobb minőségű és felszívódású legyen. Itt léphetnek a képbe a tejsavó protein kiegészítők. Egy jó minőségű tejsavó-protein kiegészítő alig tartalmaz szénhidrátot és zsírt, a többi fehérjeforráshoz képest magas biológiai érték, és az egyedülálló aminosav összetétel pedig biztosítja azt, hogy ez legyen az a tápanyag, amivel a leghatékonyabban tápláljuk az izmainkat még a sanyargató diéta alatt is.

Szinergikusan erősíti a hatását

A kreatin (monohidrát) és a tejsavó fehérje kombinációja mutatkozott egy friss kutatásban a legjobb edzés utáni regenerálódást segítő italnak.

Természetes előfordulása

A tejsavó a tejnek, a (túró) sajtkészítéskor visszamaradó, folyékony része. Ezt a folyadékot szűrve, tisztítva (laktóz-mentesítve) kapjuk meg a (porított) tejsavó-proteint.

Esetleges mellékhatásai

Biztonság: A tejsavó protein biztonságos élelmiszer, de azok, akik tej-fehérjére, tejtermékekre allergiásak, vagy kerüljék a használatát, vagy óvatosan próbálják ki az első pár alkalommal. A tejsavó protein koncentrátumok (Whey Protein Concentrates - WPCs) kisebb-nagyobb mennyiségben tartalmazhatnak laktózt, így a laktóz érzéknyek olyan termékeket válasszanak, melyek vagy nagyobb részben vagy teljes egészében csak izolátumot tartalmaznak, és fel van tüntetve rajtuk a laktózmentesség.

Toxicitás: Nem ismert.

Tiltólista: Maga a tejsavó fehérje teljesen természetes élelmiszer, nem szerepel semmilyen doppinglistán, ezért mindenki nyugodtan használhatja. Olyan összetett termékben, mint MRP-k vagy tömegnövelők, azonban lehetnek olyan kiegészítő anyagok, amiket egyedileg kell megvizsgálni.


Egg albumin Rövid áttekintés

Összegzés

A tojásfehérje, a többi fehérjéhez hasonlóan aminosavak hosszú láncaiból épül fel. Ha keményen edzel, egyszerűen több fehérjére van szükséged a regeneráció elődsegítéséhez és az izomszövetek újjáépítéséhez. Esetenként nehéz lehet a kellő mennyiségű fehérjét kizárólag ételekből biztosítani, anélkül, hogy így extra mennyiségű zsírt és kalóriát vinnénk be egyúttal. Így aztán sok aktív sportoló a kiegészítőkhöz fordul, pl. a tojásfehérjéhez, hogy megszerezzék az extra fehérjemennyiséget, amit testük igényel.

Egyéb elnevezések

albumin, egg protein, egg whites

Hol találhatjuk meg a tojásfehérjét

A tojásfehérje természetesen a csirketojásból származik. A kiegészítőként fogyasztott tojásfehérje általában a tojás fehérjéjéből készül, elválasztva azt ily módon a sárgájában található zsírtól és koleszterintől.

A tojásfehérjét eleinte muszáj volt turmixolni, mivel nem jól oldódott vízben. Ma már olyan emulgeálókat adnak hozzá, mint a lecitin, így téve lehetővé, hogy a tojásfehérjét egy kanállal is el lehessen kevergetni.

Hatása a teljesítmény fokozására

Miért használják a sportolók a tojásfehérjét

A sportolók több fehérjét igényelnek, mint az átlagemberek, ilyen egyszerű. Néha azonban nem egyszerű hozzájutni a szükséges mennyiségű fehérjéhez. A szénhidrátok és zsírok gyakoriak, a minőségi fehérjék után azonban már gyakran kell kutakodni. Szerencsére a tojás fehérjerészéből készült fehérjék – úgy a kiegészítők, mint az omlettes tálban „figyelő” fehérje – másik, ízletes és tápláló megoldást kínálnak.

Egészségügyi előnyei

A tojásfehérje hiánytünetei

Bár az elsődleges aminosavak hiánya nem valószínű, azok, akik kevés tejterméket és húst fogyasztanak, plusz fehérje bevitelre szorulnak alternatív forrásokból. Az aktív életmódot élők, pedig, különösen a keményen edző sportolók és a súlyemelők, sokkal több fehérjét igényelnek az átlagembernél.

Felhasználási lehetőségek

Kutatások alapján a tojásfehérje a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

  • Katabolizmus (izomvesztés)
  • Legyengült immunrendszer

Részletes ismertetés

További tudnivalók

A tojásfehérje, a többi fehérjéhez hasonlóan aminosavak hosszú láncaiból épül fel. Ha keményen edzel, egyszerűen több fehérjére van szükséged a regeneráció elődsegítéséhez és az izomszövetek újjáépítéséhez. Esetenként nehéz lehet a kellő mennyiségű fehérjét kizárólag ételekből biztosítani, anélkül, hogy így extra mennyiségű zsírt és kalóriát vinnénk be egyúttal. Így aztán sok aktív sportoló a kiegészítőkhöz fordul, pl. a tojásfehérjéhez, hogy megszerezzék az extra fehérjemennyiséget, amit testük igényel.

Tiszta fehérje

A tojásfehérje talán legfontosabb felhasználási területei az edzés utáni izomregeneráció elősegítése és az izomtömeg növelése. Azért van ez így, mert a tojásfehérje szinte teljesen tiszta fehérje. Ezért sok fehérjepor tartalmaz tojásfehérjét (albumin). A tojásfehérje kiegészítők azért is hatékonyak, mert egy tojás fehérjéje kevés fehérjét tartalmaz önmagában, és ezért sokat kéne belőle fogyasztani a kellő mennyiségű fehérje biztosításához – egy tojás fehérjerésze mindössze 3,5 gramm fehérjét tartalmaz egy tonhal 100grammos adagjának 26 grammos fehérjetartalmához képest, vagy 100 gramm csirkemell 30 grammos fehérjetartalmához képest. Ugyanakkor, most őszintén: ki áll meg egyetlen tojásfehérjénél?!

Mindazonáltal a tojásfehérje az egyik legkomplettebb fehérjeforrás – ez azt jelenti, hogy ideális arányban tartalmazza a test számára szükséges aminosavakat. Ha akár csak egy aminosav mennyisége túl alacsony egy fehérjében, akkor testünkbe, izmainkba beépülő aminosavak mennyisége ezáltal az egy amino által lesz limitálva. Ha egy pillantást vetünk a Fehérjék Hasznosulási Arányára, láthatjuk, hogy a testünk hogyan tudja felhasználni az ételekben található fehérjéket. A tojásfehérje FHA-ja 2,8. Az FHA és a PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score – Fehérje Emészthetőségi Javított Aminosav Pont) a tojásfehérje esetében hasonló a tejfehérjékéhez, és csak kevéssel marad el a kazeintől és a tejsavótól.

Végül pedig hallani fogod a „Biológiai Érték” kifejezést. Ez egy másik módja annak, hogy meghatározzuk, mennyire hatékonyan használ fel testünk egy fehérjeforrást. A tojásfehérje BÉ-je igen magas (bár a tejsavóé egy kicsivel még magasabb).

Vércukorszint szabályozás

A jóminőségű fehérje, pl. amit a tojásban is megtalálhatunk, megelőzi az inzulincsúcs kialakulását, amit a szénhidrátok magában történő fogyasztása okozhat. E felismerés alapján az orvosok azt javasolják, hogy növeljük a bevitt fehérje mennyiségét, hogy így szabályozzuk a vércukorszintet és így megelőzhessük a diabéteszt és az elhízást; két, ma már járványszerű egészségi állapotot. Egy kiegyensúlyozott étel (fehérje szénhidráttal) folyamatos energiaellátást biztosít, mivel a fehérje lelassítja a szénhidrátok energiaként történő felhasználását.

Egyéb kedvező hatások

A fehérje kiegészítők használatával kellő mennyiségű tápanyaghoz juthatunk a magas hústartalmú, sok plusz zsírt, koleszterint és kalóriát tartalmazó étrend egészségügyi kockázatai nélkül, melyek szív rendellenességekhez vezethetnek. Az ilyen étrend megnövelné a szívproblémák kialakulásának esélyét. A tojásfehérje gazdag lecitinben is, ami egy olyan kiegészítő, mely segíti a zsírok és a B vitaminok, valamint a folsav, a D vitamin és az E vitamin lebontását.

A tojásfehérje, a többi fehérjéhez hasonlóan segíti az erős immunrendszer fenntartását. A tudomány bebizonyította, hogy az alacsony fehérjetartalmú diéták gyengítik az immunrendszert, mivel az immunsejtek nagyrészt fehérjéből állnak.

Következtetés

A sportolók több fehérjét igényelnek, mint az átlagemberek, ilyen egyszerű. Néha azonban nem egyszerű hozzájutni a szükséges mennyiségű fehérjéhez. A szénhidrátok és zsírok gyakoriak, a minőségi fehérjék után azonban már gyakran kell kutakodni. Szerencsére a tojás fehérjerészéből készült fehérjék – úgy a kiegészítők, mint az omlettes tálban „figyelő” fehérje – másik, ízletes és tápláló megoldást kínálnak.

Felhasználási javaslatok

A kutatások kimutatták, hogy az aktív életmódot élők, különösen a keményen sportolók és a súlyemelők, több fehérjét igényelnek az átlagnál – ez tudományosan dokumentált tény, tekintet nélkül mindarra, amit laboratóriumi köpenybe bújt alakok próbálnak állítani.

Mennyiség

Először is meg kell határozni napi fehérjeszükségletünket, mind az ételekből, mind pedig a fehérjetartalmú kiegészítőkből bevitt mennyiségeket. Mivel a fizikailag aktív egyének napi fehérjeszükséglete nagyobb, mint az átlagembereké, a fehérjebevitel a következők szerint javasolt:

  • Aktív, egészséges férfiak esetében izomtömeg növeléséhez az átlagos fehérjeszükséglet 2-3 g / testsúly kilogramm körül mozog, a nap folyamán arányosan elosztva (pl. egy 90 kilós intenzíven edző sportoló ideális esetben 180-270 gramm fehérjét kell, hogy fogyasszon naponta, 6 egyenlő részre osztva, így 30-45 grammos adagokat fogyasztva étkezésenként).
  • Az izomszövet megtartásáért és az aktív nők többségének számára a napi fehérjebevitel 1,5 és 2g / testsúly kilogrammban van meghatározva, a nap folyamán egyenlő részekre osztva (pl. egy 55 kilós aktív életmódot folytató nő ideális esetben 90-115 gramm fehérjét kellene, hogy fogyasszon naponta, 6 egyenlő adagra elosztva, így 15-20 grammos fehérjeadagokat biztosítva étkezésenként)

Időzítés

Napi fehérjeigényünk függvényében (a fent meghatározottak szerint), a kiegészítőként fogyasztott fehérje a nap folyamán bármikor fogyasztható egy teljes étkezés helyett (MRP-ben, vagy egyszerűen fehérjepor formájában némi étellel, pl. almával együtt).

Tippek

Bizonyosodjunk meg róla, hogy kellő mennyiségű fehérjét fogyasztunk egy órán belül edzés után és lefekvés előtt. Ez a két időpont optimális, mivel edzés után egy „nyitott ablak” áll rendelkezésre a fehérje azonnali felszívódására/felhasználására, a lefekvés előtti fogyasztás pedig kiválóan alkalmas arra, hogy pozitív nitrogén egyensúlyban tartsuk testünket, így biztosítva folyamatos anabolikus állapotot pihenés közben.

Keress olyan fehérje kiegészítőket, amik alacsony hőmérsékleten készültek, ami biztosítja az aminosavak sértetlenségét, hogy aztán testünk a legoptimálisabban használhassa fel azokat.

A tojásfehérje szinergistái

A megfelelő felszívódáshoz és hasznosuláshoz legelőnyösebb egy étkezés részeként fogyasztani (szénhidrátokkal és esszenciális zsírokkal együtt).

Biztonsági tudnivalók

Ha nyers tojásfehérjét eszünk, nő a szárnyasok által hordozott szalmonella baktérium fertőzésének kockázata. A kiegészítők, és a főtt tojás is mentesek tőle, mert a hőkezelés elpusztítja a baktériumokat.

A tojásfehérje mérgező hatása

Nincs ismert mérgező hatása.

Tiltások és korlátozások

Nem dokumentáltak.


TermekajanloTermekajanlo1 Power ProteinTermekajanlo2 Cut2goldTermekajanlo3 Novem